KS - strona oficjalna

Strona klubowa

Najbliższe spotkanie

W najbliższym czasie zespół nie rozgrywa żadnego spotkania.

Statystyki drużyny

Ankiety

Brak aktywnych ankiet.

Statystyki

Brak użytkowników
zalogowanych i 2 gości

dzisiaj: 65, wczoraj: 403
ogółem: 1 953 504

statystyki szczegółowe

Zczuba.tv

Oświadczenie Prezesa Podlaskiego Związku Piłki Nożnej...

• autor: _____, 2012-06-01 11:39
Oświadczenie Prezesa Podlaskiego Związku Piłki Nożnej Witolda Dawidowskiego

źródło: http://www.podlaskifutbol.pl

Wobec nasilającej się wobec mnie kampanii oszczerstw i pomówień oraz kłamliwych informacji o tym, że wycofałem się lub zamierzam wycofać z kandydowania na prezesa Podlaskiego Związku Piłki Nożnej oświadczam.

Dalsza część oświadczenia w rozwinięciu newsa... -->

Zamierzam kandydować na prezesa Podlaskiego Związku Piłki Nożnej na Walnym Zgromadzeniu Sprawozdawczo-Wyborczym w dniu 3 czerwca 2012 roku.

Nie zamierzam uczestniczyć w negatywnej kampanii, personalnych atakach i szargania dobrego imienia i awanturach a zamierzam skoncentrować się na argumentacji merytorycznej. Na prawne kroki wobec tych działań oraz wyciąganie konsekwencji z powodu faktycznych lub domniemanych występków czy przestępstw przyjdzie czas po wyborach i osobiście skieruję do odpowiednich organów wymiaru sprawiedliwości wnioski o sprawdzenie tych faktów.

Kierując się zasadą wyłącznie konstruktywnej i merytorycznej dyskusji deklaruję, że w przypadku wybrania mnie na kadencję w latach 2012-2016 na stanowisko prezesa Podlaskiego Związku Piłki Nożnej zamierzam zrealizować 9 punktowy program:

1)      Rozbudowa programu szkolenia młodzieży w województwie podlaskim opartym na podlaskim wojewódzkim ośrodku szkolenia młodzieży w gimnazjum i liceum, który obecnie jest realizowany wspólnie z Ministerstwem Sportu i PZPN oraz rozpoczęcie nowego programu szkolenia młodzieży skierowanego do najmniejszych klubów woj. podlaskiego. Program ten jest obecnie realizowany z mojej inicjatywy jako członka zarządu PZPN przez polską federację piłkarską;
2)      Wspólnie z sąsiednimi wojewódzkimi związkami piłki nożnej oraz PZPN zorganizować rozgrywki ligowe o charakterze makroregionalnym w kategoriach juniorskich w celu podniesienia poziomu rywalizacji sportowej i zminimalizowania kosztów szkolenia;
3)      w porozumieniu z władzami Białegostoku rozbudowanie bazy piłkarskiej (boisk treningowych i meczowych) dla klubów ze stolicy województwa podlaskiego takich jak Włókniarz, Piast, Hetman;
4)      zorganizowaną pomoc szkoleniowo-sprzętową oraz wsparcie przy organizacji turniejów dla młodych klubów piłkarskich szkolących dzieci i młodzież takich jak AP Talent czy Uczniowskie Kluby Sportowe, Szkółki Piłkarskie czy MOSP Białystok;
5)      stworzenie związkowej kadry trenerskiej szkolącej reprezentacje województwa i pracującej
w wojewódzkich ośrodkach szkolenia młodzieży pochodzącej ze wszystkich wiodących ośrodków piłkarskich w woj. podlaskim;
6)      Stworzenie regularnych rozgrywek ligowych na szczeblu wojewódzkim futsalu oraz piłki kobiecej oraz stworzenie dla nich ośrodków szkolenia dzieci i młodzieży;
7)      Wprowadzenie standardów FIFA i UEFA w szkoleniu sędziów piłkarskich w woj. podlaskim oraz udział instruktorów PZPN i rangi międzynarodowej w prowadzeniu szkolenia arbitrów;
8)      Stworzenie wojewódzkiego systemu doposażenia w sprzęt sportowy podlaskich klubów ze szczególnym uwzględnieniem wsparcia mniejszych i uboższych klubów;
9)      Nawiązanie ścisłej współpracy z Urzędem Marszałkowskim, wojewodą i sportowymi uczelniami wyższymi oraz z firmami konsultingowymi z woj. podlaskiego w celu wprowadzenia wojewódzkiego programu nieodpłatnego szkolenia instruktorów trenerów, menadżerów sportu oraz spikerów i kierowników do spraw bezpieczeństwa. Projekt zrealizowany zostanie ze środków unijnych z Podlaskim ZPN w roli lidera takiego przedsięwzięcia i będzie kontynuacją realizowanego z porozumieniu z Podlaskim ZPN Ogólnopolskim Programem Szkolenia Kadr Sportowym w latach 2009-2012.

Chcę podziękować władzom Białegostoku, woj. podlaskiego oraz władzom samorządowym wszystkich szczebli za współpracę i pomoc w pracy na rzecz podlaskiego futbolu. Dziękuję wojewodzie reprezentującemu majestat władzy państwowej za realizację programu budowy boisk Orlik ale nade wszystko dziękuję działaczom, trenerom, sędziom, piłkarzom i kibicom za wspólną pracę w kończącej się kadencji.

Pozdrawiam

Witold Dawidowski

• Komentarzy [0]
  • czytano: [929]

Musisz się zalogować, aby dodawać komentarze.

Treningi

Trampkarz będzie trenował w czwartek o 17.00 na Stadionie.

Junior Młodszy ma trening w czwartek o 17.00 na stadionie.

Najbliższy trening drużyny seniorów odbędzie się w piątek o 16,30 na stadionie.

Sponsorzy

Mini-Chat

Musisz się zalogować, aby korzystać z mini-chatu.

Ostatnie spotkanie

Nie wprowadzono danych o ostatnich meczach.

Wyniki

Mecze sparingowe

Tabela ligowa

podlaskie » Klasa Okręgowa

Najbliższa kolejka

Najbliższa kolejka 1

Buttony

Najnowsza galeria

Młodzieżowy Turniej Piłki Noznej Halowej
Ładowanie...

Najlepsi typerzy

Zaloguj się, aby typować.
Lp. Osoba Pkt.